Napjainkban már a riasztórendszerek nagy részét be lehet kötni távfelügyeletre.  

Miért van nagy jelentősége ennek? 

Mert már mindenki hozzászokott a riasztók hangjához, és már nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget, úgy is mondhatjuk, hogy immunisak lettünk a szirénákra. 

Ezért nem számíthatunk arra, hogy szomszédaink reagálni fognak a sziréna hangjára. 

A riasztórendszertől akkor várhatunk megfelelő biztonságot, ha annak jelzésére lehető leggyorsabban intézkedés történik. Ezeket az intézkedéseket a távfelügyelet tudja biztosítani. 

A legjobb riasztó rendszer is csak állandó távfelügyelettel nyújt valódi védelmet. 

Mit is várunk egy távfelügyeleti rendszertől? 

A távfelügyeleti rendszer adott körülmények között alkalmas arra, hogy az objektumba való behatolást megelőzze, amennyiben ez nem lehetséges, akkor megszakítsa és a károkat minimálisra csökkentse. 

Ez akkor valósulhat meg, ha a riasztórendszer egy távfelügyeleti központra van kötve, és a beérkezett jelzésekre egyből intézkedés történik. 

  • Aki a mi szolgálatunknál azonnal elindul a helyszínre (nem várnak az esetleges riasztás lemondására), 
  • vállalt időn belül kiér (ez az idő a mi esetünkben 10 perc), hogy megvizsgálja a helyszínt és a megfelelő intézkedéseket megtegye.  
  • Azon házak, amelyeket jól működő távfelügyeleti cég által védettek (nem összekeverendő az egy emberes 15 perces ellenőrző vagyonvédelmi cégekkel), sokkal kevésbé lesznek kitéve egy esetleges betörésnek, mint azok amelyekre csak egy sima riasztórendszer vigyáz.