Kültéri védelem lényege: 

 

A kültéri védelem lényege, hogy már az épületbe történő behatolás előtt jelezze az illetéktelen behatolót. Ezzel időt nyerve a kiérkező kollégáknak. A kültéri védelem kiépítésének több lehetséges módja van, amiket ha egymással kombináljuk még nagyobb biztonságot jelentenek.

A szokásos beltéri védelem nem minden esetben képes megelőzni vagy megakadályozni egy betörést, azért mert az érzékelői bel térben helyezkednek el és így csak akkor fognak jelezni, ha már megtörtént a behatolás.  

Beltéri védelem jelzése esetén nagy a valószínűsége annak, hogy kár is keletkezett (pl.: ajtó, vagy ablak ) és a további veszteségek megelőzése már csak a sziréna elriasztó hatásán és a kivonuló szolgálat helyszínre érkezésének gyorsaságán múlik. 

A családi házaknál csak a teljes körű védelem lehet elég hatásos. 

 

Kültéri védelem telepítésénél felmerülő kérdések: 

 

A telepítés helyszínét előzetesen mindig fel kell mérni. 

A felmérés során mindenképpen tisztázni kell a következőket: 

 

 • Milyen és mekkora nagyságú területet kell levédeni? 
 • Milyen lehetőség van a kábelezés megoldására, vagy vezeték nélküli eszközök alkalmazására lesz szükség? 
 • Vannak-e fák, bokrok, erős aljnövényzet a területen? Ha van, akkor megoldható  ezek rendszeres gondozása? 
 • Tisztázni kell azt is, hogy mit szeretnénk megvédeni és milyen szintű védelmi elvárást támasztunk a telepítendő rendszerrel szemben. 
 • A védeni kívánt területen milyen tevékenységek, munkák folynak, mit tárolnak? 

 

A kültéri védelem tervezése előtt nagyon fontos a terület felmérése, a zavaró tényezők feltárása, és a védelmi feladatok megbeszélése pontosítása. 

A telepítőnek minden felmerülő zavaró tényezőt figyelembe kell vennie a telepítés során. 

A kültéri védelem megbízható működését befolyásolják: 

 • terület megfelelő felmérése
 • megfelelő eszközök kiválasztása
 • legmegfelelőbb tervezés
 • minőségi telepítés és az eszközök beállítása
 • a rendszer karbantartások és működési tesztek rendszeres elvégzése,  
 • megfelelő rendszerhasználat,
 • a karbantartás kiemelt fontosságú. 

 

 

Kültéri védelem eszközei: 

A védelmi eszközök kültéren két fő csoportba sorolhatók: infrasorompók, és kültéri mozgásérzékelők. 

1, Infrasorompó: a határvonal és perem védelem kiépítésére ideális eszköz, egy vonali érzékelő, ami csak akkor jelez ha a sugarat megsértik. 

2, Mozgásérzékelők: a köztes terület védelmére ideális eszköz, amelyek nem csak egyvonalban, hanem egy meghatározott területen figyelik a mozgást 

 

Kültéri kamera rendszerek:

Kamera segítségével lehetőség van folyamatos, valósidejű élőkép-figyelésre, de a képet rögzíthetjük, tárolhatjuk is. Ezért fokozott biztonságban tudhatjuk irodánkat, otthonunkat, telephelyeinket. Mivel ezeknek a rendszereknek nagyobb a visszatartó erejük, mert nagyobb segítséget nyújtanak az elkövetők beazonosítására.

De nem mindegy, hogy a megfigyelés nappal vagy éjszaka zajlik. Az infrakamerák  éjjel, vagy rossz fényviszonyok viszonyok között is kiválóan alkalmazhatóak, akár egy sötét telephelyen, raktárban vagy parkolóban. Léteznek olyan beltéri kamerák is, amelyek gyengébb fényviszonyok mellett is megfelelő képet biztosítanak.

A beltéri kamerákkal szemben a kültéri kamerákat hűtési és fűtési funkcióval ellátott házban helyezik el. Választhatók vandálbiztos kivitelben is, hiszen külső használatnál előnyös, ha ellen tudnak állni különféle rongálási kísérleteknek.

 

Kültér indokolatlan riasztást kiváltó tényezők:  

 • például a fák, fű, gaz magasságának változása és mozgása, ezért ezek rendszeres odafigyelést igényelnek, hogy elkerüljük a téves riasztások számát. 
 • valamint az erős napsütés, szél, köd, kóbor állatok, madarak jelenléte. 

 

Kérjen visszahívást a riasztó szereléssel kapcsolatban